Gjulijat
Do fjal per ket race kosovare ashtu qujtur gjulija..kta plluma eshte nje race ecila kultivohet edhe ruhet ne kosove po ashtu edhe ne vise te tjera te evropes p oashtu edhe botes..historia dhe standardi iktyne pllumave eshte qeshtu..prejardhje nga azija dhe turqija .siq dhuhet  kryqezimin e prostave ose ashtu qujtur kuta pej turcije edhe visev tjera .pllumbagjit e etehershem te prizrenit  kan arite ta bejn nje pamje te ksaje race veqant.. ku edhe dhuhet se kjo race eshte edhe e prizrenit.pamja dhe stili eshte keshtu...e vogel me trupme shqep shum te shkurter,edhe pllum i bute i hejshem...krevi eshte rumbulakt,syt jan rrumbulakr ngjyre te mshelt vetlate jan zakonisht te sarit,qafa eshte evogel konvenon trupit po ne anen perfuni shqepite ka penla ashtu qujtur si nje lule e qelt qe ja japine edhe pamje fantastike,kraht  jam me te shkurter se bishti 2 cm,ngjura eshte ebardhe ne ter trupin vetem ne te dy ant e krahve ngjura munden mu kon e kuq,zeze,sarite.po edhe ne ngjyra te tjera,po sidomos ja japine edhe vijat ne krahe nje pamje fantastike nje gjo qe duhet te permendim gjulija nuk duhet me pase penla te zi ose pika neper trup.po duhet mu kon komplet e bardhe prej krevi deri ne bisht .perveqe krahve ..!
teksti  valton ademi

Kommentar zu dieser Seite hinzufügen:
Dein Name:
Deine Nachricht:

..::: Pllumbajtesit dhe pllumbat:::...
 
Werbung
 
Mirre se vini argetim te kendshem ju deshiron web tim pllumbatekosoves
 
Myspace Layouts
..::www.pllumbatekosoves.de.tl ::..
 
NJE SPJEGIM I SHKURT
: te gjidha kto rasa qe ikemi permend po kultivohen ne kosov.

po perveqe dunekit edhe gjulive.
kta plluma tjer nuk jan ne libra te botes.jan si raca te pa ngjofshem
..shpicat e pejes ikan shpale si pllumi i bosnjes.,pllumi ilir po permendet se eshte pllum i gjermanis,...
....
 
per gjdo paskjarim edhe pytje lirisht mundeni me kontaktu
edhe ne kto email adresa
djelli@hotmail.de player_o1@hotmail.de
....
 
web meister .RAMA.

 
falminderit miqte dhe shokt per viziten ne ket web 214024 Besucherfalminderes
=> Willst du auch eine kostenlose Homepage? Dann klicke hier! <=